Fiscale voordelen

Elektrische bedrijfswagens hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun aanzienlijke zakelijke voordelen. Naast het verminderen van de ecologische voetafdruk spelen ze een sleutelrol in het bevorderen van uw groene transitie en voldoen ze aan de vraag naar milieuvriendelijke transportoplossingen. Bovendien kunnen bedrijven profiteren van verschillende fiscale voordelen, zoals subsidies, belastingaftrek en lagere bijtellingstarieven voor zakelijk gebruik, wat de totale kosteneffectiviteit van elektrische wagenparken verder versterkt.

Vraag vrijblijvend advies op

Widget edeliver9 laden

Tot € 5000 SEBA-subsidie op onze modellen

Dinsdag 23 april, opent om 07.00 uur de SEBA-regeling, de subsidie voor emissievrije bedrijfsauto’s, weer! De SEBA is van toepassing op de aankoop of lease van een nieuwe 100% elektrische bedrijfswagen met grijs kenteken en een voertuigclassificatie N1/N2. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kan met deze regeling tot wel 12% van de verkoopprijs (excl. BTW) als subsidie worden aangevraagd, met een maximum dat kan oplopen tot €5.000,- op de al scherp geprijsde Maxus modellen!

Zowel voor lease als aanschaf geldt dit maximum van € 5.000. Kijk snel of u in aanmerking komt voor de SEBA en controleer gemakkelijk de voorwaarden op de RVO-website. 2024 is tevens het laatste jaar waarin u SEBA kunt aanvragen.

Maxus is 100% elektrisch en daarom komt SEBA mogelijk in aanmerking voor al onze modellen. Bekijk snel onze modellen voor een krachtige en schone bedrijfswagen die bij u past.

Meer informatie: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) (rvo.nl)

DSC0242 min

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De KIA-regeling beidt een mooie investeringsaftrek van maximaal 28%! Een perfecte aftrekpost, afhankelijk van andere investeringen in het jaar, om te besparen en te investeren in een schonere toekomst met een elektrische bedrijfswagen.

●       Deze aftrek is geldig voor nieuwe en voor gebruikte elektrische bedrijfswagens

●       Te gebruiken op zowel de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting

●       Ongeacht de vorm van uw onderneming te gebruiken

Vraag de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek gemakkelijk aan via de RVO-website. (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) (belastingdienst.nl))

Widget Over Maxus EV

Milieu-investeringsaftrek (MIA) / VAMIL

Met de MIA heeft u de mogelijkheid om tot 45% van het aankoopbedrag in mindering te brengen op de brutowinst. MIA kan hiermee enorm oplopen en de investering in een schone 100% elektrische Maxus een stuk interessanter maken.

MIA is ook van toepassing op de aanschaf van een laadpaal. Wanneer de investering minimaal € 2.500 bedraagt kan MIA al worden ingezet en zo investeren in een beter milieu. Ook de MIA is geldig voor elke ondernemingsvorm.

Vraag de MILIEU- investeringsaftrek gemakkelijk aan via de RVO-website. (MIA en Vamil voor ondernemers (rvo.nl))

edeliver9 stijl

Gemeentelijke subsidies

Bovenop de rijkssubsidies KIA, MIA en SEBA zijn er afhankelijk van de provincie ook nog gemeentelijke subsidies. Deze verschillen per gemeente maar kunnen al snel oplopen tot een mooi voordeel en een mooie aanvulling. De gemeentelijke subsidies zijn gemakkelijk te controleren via de rijksoverheid of bijvoorbeeld uw financieel adviseur.

Bekijk alle gemeentelijke subsidies via de rijksoverheid (Overheid stimuleert milieuvriendelijker rijden | Auto | Rijksoverheid.nl)

edeliver3 functionaliteit

Bijtelling

Voor zowel personenwagens als bedrijfswagens is de bijtelling voor een elektrisch voertuig extra scherp en bedraagt 16%, mits de catalogusprijs niet hoger is dan € 30.000. Is de elektrische Maxus die u op het oog heeft duurder? Dan geldt over het bedrag boven de € 30.000 een bijtelling van 22%. Wanneer u in 2024 een elektrische Maxus aanschaft heeft u 5 jaar lang recht op deze scherpe bijtelling. De komende jaren zal de overheid deze subsidie afbouwen, zo zal deze stijgen naar 17% in 2025 en gelijk zijn aan een bedrijfswagen met verbrandingsmotor 22% vanaf 2026.

Geen wegenbelasting

Tot 2031 betaalt u geen motorrijtuigenbelasting voor een elektrische bedrijfswagen. Dat is mooi meegenomen en betekend samen met de lagere kosten voor verbruik, onderhoud en afschrijving een extra lage TCO voor uw nieuw 100% elektrische bedrijfswagen.